Lichenii naturali stabilizați - ce sunt și cum îi întreținem?

Lichenii naturali stabilizați - ce sunt și cum îi întreținem?
Cu siguranță ai văzut cel puțin o dată aranjamente cu licheni decorativi, un nou trend în design-ul interior în care se folosesc licheni pentru amenajarea pereților. Lichenii decorativi pot fi amplasați în orice încăpere, sunt potriviți chiar și pentru camere în care nu pătrunde suficientă lumină naturală, iar întreținerea este foarte ușoară. Așadar, sunt perfecți pentru persoanele care nu au suficient timp pentru a uda plantele dar totuși își doresc un colț de natură în casă.

Ce sunt lichenii decorativi?

Pentru a înțelege ce sunt lichenii stabilizați trebuie mai întâi să înțelegem ce sunt licheniiLichenii sunt o alăturare simbiotică dintre o ciupercă și o algă verde sau albastră, o formă de viață complexă în care partenerul principal este ciuperca. Lichenii pot trăi în cele mai aprige condiții de pe Terra și se gasesc pe toate continentele.
Lichenii sunt organisme vii care cresc în mediul natural, așadar, nu pot fi cultivați în sere sau în alte medii controlate.
Cei mai utilizați licheni în amenajările interioare sunt recoltați din țările Nordice din apropierea Cercului Arctic.

Mușchiul renilor (Cladina arbuscula) este o specie de licheni care se întâlnește în special în părțile de nord ale planetei, dar care a fost găsit chiar și în Arizona. Din cauza aspectului este confundat cu mușchiul.

Este o plantă care se găsește în culori pale (în nuanțe deschise de gri sau de maro), cu ramificații tridimensionale și cu aspect stufos.

Lichenii stabilizați sunt licheni din specia Cladina arbuscula care au fost supuși unui proces de conservare pentru a li se stopa creșterea și pentru a putea fi folosiți în scopuri decorative.

Procesul special de conservare este bazat pe apă, colorant alimentar și glicerină, fiind, prin urmare, complet sigur și non-toxic.


Întreținerea lichenilor decorativi

Lichenii decorativi nu au nevoie de îngrijiri speciale, lumină naturală directă, udare sau tundere. Sunt rezistenți la temperaturi ridicate și alți factori externi. Totuși, trebuie feriți de lumina lămpilor cu halogen pentru a nu provoca uscarea prematură a lichenilor.
Dacă se respectă condițiile minime de păstrare, și anume: să fie o umiditate în cameră de minim 40%, să nu fie păstrați lângă o sursa de caldură (șemineu, calorifer), să nu fie ținuți în lumina directă a soarelui, lichenii stabilizați trăiesc 10-15 ani fără nicio problemă. Din moment ce nu au nevoie de apă sau lumină naturală, nu există factori care să-i deterioreze.

Esti curios sa vezi ce putem realiza din Licheni stabilizati?

Te asteptam pe:

Facebook
Instagram

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00-18:00

0743437728 contact@greenmoss.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!