Beneficiile decorațiunilor cu mușchi și licheni naturali stabilizați

Beneficiile decorațiunilor cu mușchi și licheni naturali stabilizați

Decorarea spațiilor interioare cu licheni și mușchi naturali stabilizați este tot mai des intâlnită în prezent în România într-o proporție mai mare la nivelul companiilor, dar și în cazul locuințelor rezidențiale pentru decorarea sufrageriilor, dormitoarelor sau a băilor cu tablouri cu licheni sau mușchi naturali.
Pe lângă rolul unui design verde, natural, folosirea lichenilor stabilizați în decorațiuni are și numeroase avantaje pe care le vom discuta în acesta articol.

1) MUȘCHII STABILIZAȚI MENȚIN CONSTANT NIVELUL UMIDITĂȚII

Umiditatea din încăperi poate fi controlată prin intermediul mușchilor decorativi care absorb umiditatea din aer atunci cand este prea ridicată și o elimină când aerul este prea uscat, menținand astfel un nivel între 40% și 60% umiditate.

2) LICHENII ȘI MUȘCHII DECORATIVI AJUTĂ LA ELIMINAREA DIOXIDULUI DE CARBON

Ca orice plante, și mușchii și lichenii stabilizați absorb dioxid de carbon și elimină oxigen în aer, fiind perfecți pentru cladirile din orașele cu trafic auto crescut sau în companiile cu personal numeros.

3) MUȘCHII DECORATIVI SUNT IGNIFUGI

Fiind tratați cu substanțe speciale rezistente la foc, mușchii și lichenii dobândesc proprietăti ignifuce, reducand astfel viteza și proportiile unui incendiu.

4) PANOURILE CU MUȘCHI ȘI LICHENI STABILIZAȚI REDUC CHELTUIELILE

Având rol și de izolator termic, panourile de mușchi și licheni decorativi mențin caldura în interiorul încaperilor în sezonurile reci, iar prin acțiunea de transpirație și evaporare în timpul verii se menține un nivel potrivit al temperaturii, întotdeauna în apropierea unui panou de mușchi si licheni stabilizati aerul fiind puțin mai rece.

5) MUȘCHII ȘI LICHENII STABILIZAȚI MENȚIN PIELEA HIDRATATĂ

În general plantele, dar și mușchii și lichenii stabilizați mențin nivelul de umiditate al incăperii, iar astfel pielea nu ajunge să aibă un aspect uscat, fapt ce ar duce și la o scădere a elasticitații acesteia și deci la o creștere a sensibilității. Totodată grăbește procesul de vindecare în cazul în care există răni la nivelul pielii.

6) REDUCEREA NIVELULUI DE STRES

Un studiu realizat de Institutul de Cercetare Horticulturală din America a demonstrat faptul ca prezența plantelor la locul de muncă reduc nivelul de stres al persoanelor. Astfel s-a evidențiat o creștere a vitezei de reacție cu 12% în cazul lucrului la calculator, iar prin analizarea presiunii arteriare s-a observat o scădere a presiunii cu până la 4 unități, reieșind faptul că nivelul de stres este unul mai scăzut atunci când există plante în jurul biroului.

7) MUȘCHII STABILIZAȚI ABSORB PRAFUL DIN AER

În momentul în care respirăm ajungem să inhalăm involuntar și particulele de praf din aer, iar acest lucru poate duce la boli sau disfuncții precum alergii, astm, probleme respiratorii sau chiar cancer pulmonar sau probleme cardiovasculare.
Din fericire la baza acestor mușchi naturali stă o bacterie care se hrănește prin descompunerea substanțelor organice din aer, acestea fiind absorbite de către mușchi și eliminate din aer.

8) MUȘCHII ȘI LICHENII STABILIZAȚI REDUC ZGOMOTUL

Lichenii stabilizați si mușchii sunt un material natural puternic fonoabsorbant, fiind recomandat în placarea pereților pentru a reduce zgomotul produs de traficul din afara clădirii sau de ecoul format între pereți. Este recomandat și pentru mediile cu multe birouri și personal numeros, unde nivelul sunetului este unul ridicat.

9) MUȘCHII STABILIZAȚI PURIFICĂ AERUL

Mușchii purifică aerul prin îndepartarea alergenilor precum praful, sporii de mucegai și particulele de polen, menținându-l proaspăt, iar totodată, având un miros specific de pădure, acesta are și un efect odorizant asupra încăperii. Întrucât multe persoane dezvoltă diferite nivele de sensibilitate la acești alergeni, decorarea interiorului cu un panou cu mușchi și licheni reprezintă o alegere ideală.

10) LICHENII DECORATIVI CRESC NIVELUL DE PRODUCTIVITATE

Un studiu realizat de Societatea Florarilor Americani împreună cu cercetători de la Universitatea Texas A&M a evidențiat faptul că plantele măresc gradul de creativitate la locul de muncă cu până la 15% în cazul în care acestea sunt plasate în interiorul spațiilor de lucru, în comparație cu spațiile fără plante. Astfel ideea unor panouri cu mușchi și licheni naturali sau a unor aranjamente cu licheni este binevenită la locul de muncă.

În concluzie alegerea folosirii panourilor cu mușchi și licheni stabilizați în design-ul interior reprezintă o alternativă potrivită atât în ceea ce privește imaginea vizuală a spațiilor interioare cât și rolurile benefice pe care lichenii și mușchii decorativi le au.



 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00-18:00

0743437728 contact@greenmoss.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!